Köttgryta med syltlök

Gott med syltlök i grytan. Jag varierar med olika sorters kött. Ibland tar jag högrev, ibland lamm. Morötter och palsternacka är gott i. Dessa låter jag inte koka med utan kokar klart i egen kastrull och blandar i på slutet. Jag tycker att "allt" smakar morot om den är med från början.

Betyg (1 röst)
Antal personer
5-6

Ingredienser

1 kg kött (t.ex. högrev eller lamm)
4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Vatten så det täcker köttet
Salt efter smak
Peppar efter smak
3-4 morötter
3-4 palsternackor
2 dl syltlök

Gör så här

Dela köttet i bitar ca 4x4 cm och bryn i smör.

Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma.

Hacka löken och bryn försiktigt så att den bara blir lite mjuk. Lägg i grytan.

Finhacka vitlök och lägg i grytan.

Krydda

Koka kött och lök till köttet är färdigt, 1-1½ timme.

Skala och slanta morötter och palsternacka och koka tills du tycker att dom är lagom mjuka. Ca 10 minuter.

Häll av vattnet på grönsakerna och lägg grönsakerna i grytan.

Lägg i syltlöken i grytan (ta bara löken, inte inläggningsvätskan)

Låt det koka upp och bli genomvarmt.
Visningar:
2717
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader