Köttmarinader

Den första passar bra till fläskkött och kyckling.Den andra till oxkött.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ljust kött:
1 dl olivolja
1 msk riven ingefära
1 tsk stött rosmarin
2 msk vitvinsvinäger
1 st limefrukt , saften

Oxkött:
2 msk honung
2 msk kinesisk soja
1 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor pressade
2 msk Timjan
2 msk balsamvinäger

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till resp. marinad.Lägg ner köttet i en plastpåse lite större än köttet.Häll i marinaden, se till att köttets alla sidor får marinad på sig.Lägg in i kylen.
2. Det ljusa köttet bör marineras minst 2 timmar och oxköttet i minst 3 timmar.Vänd köttet flera gånger i plastpåsen under marineringen.
Visningar:
6884
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Citron- och ing
över 2 månader