Köttpaj

Familjens favorit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Fyllning:
5 hg innanlår
2 st gula lökar
2 st burkar champinjoner (hela)
Smör att steka i
1 tsk salt
1 krm vit eller svartpeppar
1 msk tomatpuré
2 msk senap
1 tsk soja
2 dl grädde

Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Gör så här

1. Börja med att göra pajdegen som du sedan ställer i kylskåpet under tiden dom du gör fyllningen.
2. Skär köttet i bitar 1,5x1,5 cm.
3. Hacka löken
4. Smält smör i en kastrull och bryn köttet och löken tillsammans i några minuter.
5. Häll i champinjonerna, tomatpurén, senapen, sojan och grädden. Salta och peppra efter behag. Låt koka i cirka 20 minuter.
6. Häll köttröran i en smord form med höga kanter.
7. Kavla degen och lägg den sedan som ett täcke över köttröran. Nagga degen med en gaffel och pensla den med ägg.
8. Grädda i 225 grader tills degen fått en fin gyllenbrun färg (ca 20-30 minuter).
9. servera tillsammans med grönsallad och rostat bröd.
Visningar:
1579
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Köttpaj recept
Saras köttpaj
över 2 månader
Köttpaj
av Jijjan
över 2 månader
Underbar Köttpa
av sivan
över 2 månader
Engelsk köttpaj
av Queenie
över 2 månader
Paj med rostbif
över 2 månader
Familjens bästa
av Queenie
över 2 månader