Kaffekaka med kolaglasyr

MUMS!

Betyg (6 röster)
Antal personer
6-8 person
Kaffekaka med kolaglasyr

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 msk kaffepulver
1 msk varmt vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

KOLAGLASYR
100 g smör
1 dl socker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
½ msk kaffepulver

GARNERING
chokladflakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
3. Rör ut kaffepulvret i vattnet.
4. Blanda smöret och kaffet med äggsmeten.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det försiktigt i smeten.
6. Häll smeten i en smord form och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca. 20 cm i diameter.
7. Grädda i ca 30 minuter.
8. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
9. Koka upp och låt sjuda några minuter till glasyren tjocknat.
10. Lägg kakan på ett fat och bre glasyr över hela kakan.
11. När kakan svalnat kan du strö över chokladflakes som dekoration. Servera!
Visningar:
12112
Sparat:
250

LIKNANDE RECEPT

Kaffekaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Gammaldags kaff
av Bodil56
över 2 månader
Judisk kaffekak
över 2 månader
Kaffekaka med c
av Annras
över 2 månader
Mjuk kryddrippl
av UllaC
över 2 månader
Äppelkaka med m
av lennali
över 2 månader