Kaffeströsselkaka

God kaka

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin samt lite extra till formen
275 g vetemjöl
1 msk bakpulver
75 g strösocker
1 ½ dl mjölk
2 ägg
2 msk snabbkaffe upplöst i 1 msk kokande vatten
50 g mandlar, hackade
Florsocker, för pudring

Smuldeg:
75 g extra fint vetemjöl
75 g råsocker
2 msk smör i tärningar
1 tsk malda blandade kryddor
1 msk vatten

Gör så här

1.smörj en 23 cm rund kakform med löstagbar botten och klä den med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Rör sedan i strösocker.
2.vispa samman mjölk, ägg, smält smör och det upplösta snabbkaffet. Häll detta över de torra ingredienserna. Tillsätt hackad mandel och blanda lätt. Häll smeten i den förberedda formen.
3.smuldegen gör du genom att först blanda mjöl med bakpulver och råsocker.
4.arbeta sedan i smöret med fingertopparna tills konsistensen påminner om brödsmulor. Strö över kryddorna, tillsätt vatten och blanda allt till en smuldeg. Strö denna jämnt över kaksmeten i formen. Grädda kakan i 190 grader i 1 timme. Skulle smuldegen ta färg för snabbt kan du lägga över lite aluminiumfolie. Låta ur den ur formen, pudra den med florsocker och servera
Visningar:
644
Sparat:
0

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.