Kajsas kalops

Köttfärs med kryddpeppar och lagerblad smakar klassisk kalops. Klyftad potatis kokar snabbt under tiden. Traditionell kalops ska koka i minst en timme för att köttet ska bli mört, men väljer man finare kött eller som här köttfärs går det betydligt snabbare!

Betyg (13 röster)
Antal personer
4 st
Kajsas kalops

Ingredienser

400 g nötfärs
1 msk smör- & rapsolja
2 morötter
1 gul lök
1 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1-2 tsk kalvfond
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk kryddpeppar
1 lagerblad

Till servering:
Lätt crème fraiche
Inlagda rödbetor

Gör så här

Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, kryddpeppar och smulat lagerblad.

Servera med potatis, kokt i klyftor, en klick lätt crème fraiche och inlagda rödbetor.
Visningar:
8455
Sparat:
290

LIKNANDE RECEPT

Kalops recept
Min bästa kalop..
av Liliane
över 2 månader
Köttgryta med v
över 2 månader
Kalops a la Lei..
av tina62
över 2 månader
Kalops på fläsk..
av Roberg
över 2 månader
Kalops
över 2 månader
Mustig höstgryt
av Marre73
över 2 månader