Kaka med rött i

Mör snittkaka med bittermandelsmak.

Betyg (1 röst)
Antal personer
90 st

Ingredienser

250 gram smör rumsvarmt
500 gram strösocker
3 st ägg
20 droppar bittermandelolja
600 gram vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
1 krm Röd karamellfärg
Garnering:
1 st ägg till pensling
1 näve pärlsocker

Gör så här

1. Blanda smör, socker och ägg. Gärna med elvispen.
2. Tiilsätt bittermandeloljan och vetemjölet blandat med hjorthornssaltet. INTE KARAMELLFÄRGEN.
3. Lägg degen i en skål och låt vila i kylen över natten. Degen är lös i koncistensen.
4. Tag fram degen ur kylen ca. 1 timme före utbaket så den blir lite mjukare.
5. Tag 1/5 (ca. 3 hg) av degen och färga den röd, (mängd ?)med karamellfärgen. Dela den i 9 delar.
6. Dela resten av degen i 9 delar, som rullas ut till längder, ca 40 cm långa, som plattas ut (gärna med brödkaveln) ca. 4 cm breda.
7. Rulla ut de 9 röda degbitarna och lägg dem på de utkavlade längderna.
8. Vik ihop längderna över de röda så att det inte syns något rött.
9. Lägg längderna med skarven neråt på plåten och platta till längderna lätt.
10. Pensla med uppvispat ägg och strö över med pärlsocker (lagom mängd, kanske det blir en näve?).
11. Grädda i ca. 150-170 grader i ca. 15-20 minuter tills de börjar få färg.
12. Längderna flyter ut och "vips" så är det röda innuti kakan.
13. Skär sedan längderna varma i ca. 3 cm sneda bitar.
14. Variation: Man kan ta vilken färg man vill på karamellfärgen, grön, gul...
Visningar:
759
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Kaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bountykaka
av Bodil56
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader