Kalasbullar

En underbart god och lite ovanlig bulle, med både kanelfyllning, vaniljkräm och blåbär.
Den är ganska komplicerad med olika fyllningar, men den är väl värd att göra!

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 12 st

Ingredienser

Vaniljkräm:
2 1/2 dl mjölk
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 msk majsstärkelse
10 g smör
1/4-1/2 urskrapad vaniljstång

Deg 1:
2 1/2 dl kall mjölk
25 g jäst
ca 6 dl vetemjöl

Deg 2:
1 1/2 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 krm salt
2 tsk grovmalen kardemumma
2-3 dl vetemjöl

Kanelfyllning:
100 g rumsvarmt smör
knappt 2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel

Fyllning och dekor:
1-2 dl frysta blåbär
Smält smör till pensling
Strösocker

Gör så här

Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull. Koka till en fin kräm. Häl över den i en skål. Låt kallna och ställ den sedan i kylskåpet.
Kör ingredienserna till deg 1 i maskin ca 8 min. Låt jäsa till dubbel storlek. Räkna med ca 1 tmme. Kör därefter degen 8 minuter till med ingredienserna till deg 2. Det ska bli en lätthanterlig deg. Kavla ut degen till en platta ca 30x50 cm och bred av den ihopblandade kanelfyllningen över hela kakan. Rulla ihop till en rulltårta.
Skär i bitar och ställ i formar eller på bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Låt jäsa ca 1 timme eller till dubbel storlek. Klicka på av vaniljkrämen och toppa med frysta blåbär. Grädda i 225 grader ca 8 minuter. De ska vara nästan genomgräddade. Pensla bullarna med smör och strö socker över.
Visningar:
915
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Kalasbullar recept
Himmelska kalas..
av lennali
över 2 månader
Hampus kalasbul
av Molgan
över 2 månader
Mandelfyllda ka
över 2 månader
Festliga kalasb
av Queenie
över 2 månader
Kalasbullar
av ewe
över 2 månader
Kalasbullar
av eddan
över 2 månader