Kalasfisk

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 - 600 g färsk eller fryst fiskfile , t ex rödspätta
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 frp saffran
1 tsk curry
1½ msk vetemjöl
1½ dl vatten
1½ dl vispgrädde
½ fiskbuljongtärning
1 tsk dragon
salt
svartpeppar
ev 2 msk saft av citron

GARNERING:
100 g rensade räkor eller 200 g smörfrästa champinjoner eller 1 burk musslor , 225 g

Gör så här

Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs lökhacket mjukt i smör i en traktörpanna. Strö över saffran och curry. Fräs ytterligare någon minut. Strö över mjöl och rör om. Spädd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärning och låt koka någon minut. Smaksätt med dragon,salt, peppar och ev citronsaft. Lägg ner fiskfiléerna i såsen. Koka på svag värme under lock 3-5 min. Strö över räkor, svamp eller musslor. Servera direkt ur pannan. Gott med pressad potatis och broccoli till.
Visningar:
1136
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.