Kalasglass

De vuxnas favorit

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1/2 liter vispgrädde
4 äggulor
4 msk strösocker
50 gr valnötter
50 gr hasselnötter
50 gr cocktailbär
50 gr blockchoklad
3 msk rom
Nötter och bär till garnering

Gör så här

Vispa grädden hårt.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt, blanda ner grädden.
Hacka nötter, bär och choklad ganska grovt.
Blanda ner allt i äggsmeten, tillsätt rom.
Häll smeten i en form och låt den stelna i frysen.

Förvara glassen väl övertäckt tills den skall serveras.
Före servering själper man upp glassen på ett plant fat och låter den stå i kylskåp eller ev rumstempererat en stund så att den hinner mjukna lätt.
Strö över lite hackade nötter och bär
Servera med rån eller flan
lycka till !
Visningar:
477
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.