Kalasgod fläskfilé med champinjoner

Gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400-500 g fläskfilé
2-3 msk margarin
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g champinjoner (eller 1 burk champinjoner)
1-2 tsk paprikapulver
1 dl vatten + champinjonspad
1-1½ dl grädde
Persilja

Gör så här

Skär fläskfiléerna på snedden i ca: 2 cm tjocka skivor.

Bryn hälften av fettet i en stekpanna och stek skivorna 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tag upp köttet.

Skölj och skiva den färska svampen eller häll av spadet på den konserverade. Fräs svampen några minuter i resten av fettet och strö över paprika.

Tillsätt vatten och grädde.

Lägg tillbaka fläskfiléskivorna och koka under lock på svag värme i ca: 5 minuter.

Klipp rikligt med persilja över. Servera gärna direkt ur pannan.

Kokt eller råstekt potatis eller ris passar till rätten.
Visningar:
930
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader