Kalasgod rostbiffstårta

Kalasgod rostbiffstårta

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10
Kalasgod rostbiffstårta

Ingredienser

12 skivor längdskuret vitt formbröd

Fyllning 1:
75 g bredbar leverpastej
2 msk grädde
75 g bacon
½ dl hackad ättiksgurka

Fyllning 2:
100 g mjukost med skinka

Fyllning 3:
Ca: 1 ½ dl remouladsås
150 g rostbiff

Garnering:
1 ½ dl majonnäs
3/4 dl crème fraiche
Späd ruccolasallat
200 g rostbiff i skivor
1 burk mandarinklyftor
Gurka
Rostad lök
Färska örter

Gör så här

Rör samman leverpa-stejen med grädde till fyllning 1. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gurkan. Strimla rostbiffen till fyllning 3.

Kantskär brödskivorna. Lägg tre skivor bredvid varandra, långsida mot långsida. Lägg botten till en löstagbar form, ca 24 cm i diameter, över och skär runt botten. Skär de andra brödskivorna på samma sätt.

Lägg ett lager brödskivor som botten. Bred leverpastejen på dem. Strö över hackad gurka och avrunnet bacon. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden. Bred mjukosten över och täck på nytt med tre nya brödskivor. Bred remouladsås över och fördela den strimlade rostbiffen ovanpå. Täck med de sista brödskivorna.

Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast rucolasallat runt kanten och garnera tårtan, som på stora bilden, med rostbiffsskivor, mandarinklyftor, gurka, rostad lök och färska örtkryddor.
Visningar:
3402
Sparat:
89

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.