Kalasgryta med tilapiafiléer

Väddigt god gryta som passar både vardag som fest.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2-3
Kalasgryta med tilapiafiléer

Ingredienser

200 - 300 g djupfrysta tilapiafiléer
250 g oskalade räkor
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk olivolja
1 burk créme fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 krm peppar
1 msk skaldjursfond eller
1 fiskbuljongtärning
½ tsk salt
dill

Gör så här

Börja med att skala räkorna.
Lägg skalen från räkorna i en kastrull.
Häll på ca 2 dl vatten och koka under lock medan du tar hand om övriga ingredienser.
Skala och skär fisken i portionsbitar.
Hetta upp olivoljan i en gryta.
Fräs lök och paprika utan att de tar färg.
Vänd ner créme fraiche, peppar, vin, skaldjutsfond och salt.
Sila av räkskalen och häll skyn som bildats i grytan.
Rör om.
Lägg i fisken.
Låt allt försiktigt koka upp och sjud tills fisken är genomvarm, ca 5-8 minuter.
Garnera med de skalade räkorna och dill.
Visningar:
3266
Sparat:
76

LIKNANDE RECEPT

Kalasgryta
över 2 månader
Kasslergryta
av styvan
över 2 månader
Kalasgryta tikk
av NetteR
över 2 månader
Kalasgryta
av Queenie
över 2 månader
Kalasgryta
av Fis
över 2 månader
Kalasgryta på ä
av Lilloo
över 2 månader