Kalaskaka

En god kaka till kaffet

Betyg (3 röster)
Antal personer
8- 10 bita
Kalaskaka

Ingredienser

7 dl mjöl
1/2 dl socker
4 tsk bakpulver
100 g margarin
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:
100 g smör
1 1/4 dl socker
1 msk vaniljsocker

Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt margarinet och fördela det till en grynig massa.
Tillsätt mjölk och ägg. Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 2 delar.

Rör samman fyllningen.

Lägg ena deghalvan i en smord och bröad form, ca 2 liter.
Bred på fyllningen och lägg på resten av degen.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp.
Visningar:
2920
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Kalaskaka recept
Barnkalaskakan
över 2 månader
Festlig marängk
över 2 månader
Citronkaka med
av look
över 2 månader
Kalaskaka med m
av UllaC
över 2 månader
Stinas kalaskak
över 2 månader
Kalaskaka
av MrsC
över 2 månader