Kalaskassler

Med ingefära och jordnötter blir kasslern extra festlig!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 skivor kassler, cirka 500 g
6-8 potatisar
12 champinjoner
2 rödlökar
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk, ca
1 msk riven färsk ingefära eller cirka 1 tsk torkad
1/2 dl jordnötter
Salt
Peppar

Gör så här

Skala och skiva potatisarna. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 10 minuter. Skiva champinjonerna och löken. Fräs svamp och lök i smör någon minut. Strö över mjölet. Rör om. Späd med grädde och mjölk. Låt koka cirka 3 minuter. Rör ner ingefära och jordnötter. Smaka av. Lägg potatisskivorna i botten på en smord ugnssäker form, med kasslern ovanpå. Häll över såsen. Gratinera vid 225 grader i cirka 10 minuter.
Visningar:
545
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Kalaskassler recept
Kalaskassler
av Annlis
över 2 månader
Kerstins kalask
över 2 månader
Kalaskassler
av Bianca
över 2 månader
Kalaskassler me..
över 2 månader
Kalaskassler
av murret
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR