Kalaskassler på grönt ris

Kalaskassler på grönt ris

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 portione
Kalaskassler på grönt ris

Ingredienser

4 port. kokt ris, 2 dl okokt
1 knippa hackad persilja
1 knippa gräslök, fint skuren
400-500 g kassler, i skivor
150 g lagrad ost, i skivor

Paprikasås:
2 msk smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
1-2 strimlade röda paprikor
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 ½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong, av tärning eller fond
1 tsk pressad citron
½ dl mellangrädde
½ tsk salt
Peppar

Gör så här

Blanda ris, persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll den över kasslern i formen.

Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.
Visningar:
2931
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Kalaskassler
av Annlis
över 2 månader
Kerstins kalask
över 2 månader
Kalaskassler
av Bianca
över 2 månader
Kalaskassler me..
över 2 månader
Kalaskassler
av murret
över 2 månader
Kalaskassler
över 2 månader