Kalaskringlor

Möra och sköra kringlor är en verklig finess för kaffebordet. Visst är det lite besvärligt att baka dem men desto mer njuter man av härligheten när de är färdiga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20-25 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
3 msk vispgrädde
2½ dl vetemjöl
Vatten till pensling
Smör eller margarin till plåten

Glasering:
2 dl florsocker
1½ msk apelsinsaft
1-2 droppar olja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör matfettet vitt och poröst.

Tillsätt grädde och mjöl och arbeta ihop degen. Låt den vila i kylskåp 15-20 minuter.

Rulla ut degen till 20-25 längder, ca 20 cm långa. Forma till kringlor och lägg dem på smord plåt.

Pensla med vatten och grädda kringlorna guldgula. Lossa de färdiggräddade kakorna försiktigt från påten och låt dem kallna.

Glasera de kalla kringlorna med siktat florsocker utrört med apelsinsaft och med ett par droppar olja i.
Visningar:
749
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR