Kalasnötrutor

Jättegoda nötkakor med choklad. Går utmärkt att förvara i frysen. Tycker själv dom är godast när dom är lite kalla.

Betyg (7 röster)
Antal personer
30 bitar
Kalasnötrutor

Ingredienser

2 1/2 dl socker
250 g smör eller margarin
2 tsk vaniljsocker
200 g nötkärnor
100 g blockchoklad
5 dl vetemjöl

Garnering:
100 g mörk eller ljus blockchoklad
vit choklad eller hackade nötter

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med socker och vanilsocker. Hacka nötter och choklad och blanda ner tillsammans med mjölet.
2. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i långpannan, andra falsen nerifrån, i 175 grader i 20-25 minuter tills ytan fått fin färg. Skär kakan i bitar innan den svalnat helt.
3. Pensla med smält mörk blockchoklad. Ringla lite smält vit blockchoklad överts eller strö på hackade nötter.
Visningar:
6722
Sparat:
399

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.