Kalasomelett med lax och spenat

Vår fantastiska lax kan användas i de mest skilda sammanhang och förvandlar med sin blotta närvaro en enkel kvällsrätt till en läcker liten supé. Går snabbt att göra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6 ägg
6 msk kallt vatten
½ tsk salt
1 pkt djupfryst bladspenat
1 dl crème fraiche
2 - 3 krm salt
1 krm paprikapulver
250 - 300 g rökt lax utan skinn och ben
1 - 2 msk smör eller margarin
Dillkvistar

Gör så här

Vispa samman ägg, kallt vatten och salt med en gaffel. Lyft smeten högt några gånger så att äggtrådarna går av och gula och vita blandas ordentligt.

Tina spenaten. Skär den i skivor och lägg den i en kastrull. Värm spenaten under omrörning så att den torkar. Tillsätt crème fraiche, salt och paprikapulver och håll spenaten varm.

Skär laxen i fina strimlor. Bryn matfettet i en stekpanna, häll i omelettsmeten och grädda en stor omelett eller fyra små. De ska vara krämiga på ovansidan och härligt guldbruna på undersidan.

Skär den stora omeletten i fyra bitar och lägg upp på tallrikar. Lägg på spenat och toppa med lax och dillkvistar. Servera omeletten omedelbart.
Visningar:
1222
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.