Kalastårta

En god tårta för alla tillfällen

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

Sockerkakssmet:
75 gr smör
1 dl socker
4 äggulor
1½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
2-3 msk mjölk

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
1 påse mandelflarn

Fyllning:
grädde alternativ vaniljvisp
bär eller vad man vill

Gör så här

Blanda smör och socker. Tillsätt en äggula i taget. (spara äggvitan). Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt sist mjölken. Täck en långpanna med smort smörgåspapper. Bred ut smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd ner sockret och vispa ytterligare ett par minuter. Bred marängen ovanpå sockerkakssmeten. Strö på mandeln och grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter i 175 grader.
Låt kakan kallna innan den flyttas. Dela den på mitten. Fyll den med vispad grädde och röda bär eller valfri fyllning.
Visningar:
2473
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Kalastårta recept
Kalastårta med ..
över 2 månader
Fryst glassmarä..
över 2 månader
Kalastårta
av MrsC
över 2 månader
Gunillas kalast
av Gnagett
över 2 månader
Kalastårta
över 2 månader
Kalastårta med
över 2 månader