Kalkon i vitvinsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
5 st

Ingredienser

1,2 kg färskt kalkonbröst
8 små lökar
4 hela vitlöksklyftor
2-3 morötter
1 bit rotselleri
50 g torkade murklor eller kantareller blötlagda minst 6 tim
5 cl konjak
1 dl vermouth
5 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
4 dl grädde
smör
olja
salt
peppar
tabasco
citron
mjöl

Gör så här

Skär kalkonbröstet i lagom stora bitar (som en halv knytnäve). Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl. Stek sakta i smör och olja, utan att bitarna tar för mycket färg. Ta upp dem. Strimla morötter och rotselleri i tändsticksstora bitar. Lägg lök, vitlök, blötlagd svamp (om torkad anv.) och grönsaker i pannan och stek en stund, utan att det tar färg. Tillsätt konjak, vermouth, vin och buljongtärning och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt därefter grädden och låt koka till lagom konsistens. Avsluta med tabasco (försiktigt) och citronsaft. Lägg över bröstbitarna i såsen och värm upp dem. Servera med ris eller pressad potatis.
Visningar:
1513
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kalkon recept
Helstekt kalkon..
av MrsC
över 2 månader
Pilgrimsmusslor..
av BRITT
över 2 månader
Fruktig och saf
över 2 månader
Broccoligratäng
över 2 månader
Barnens bästa p
av TE72
över 2 månader
Fläskytterfilég..
över 2 månader