Kalkon med currygrönsaker

Simsalabim - och det står en läcker, asiatisk rätt på bordet. Riktigt så lätt är det kanske inte, men denna rätt går faktiskt fort att laga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g kalkonbröst, 1-2 st
50 g cashewnötter
2 purjolökar
4 morötter
3 msk färskpressad citronsaft
5 msk kinesisk soja
3 tsk curry
2 vitlöksklyftor
5 msk olja
Peppar
1 tsk farinsocker

Gör så här

Rosta cashewnötterna i en stekpanna utan fett tills de är gyllenbruna. Hacka nötterna grovt. Ansa purjolöken och dela den på längden, skär den i 5 cm stora bitar. Strimla bitarna fint på längden.

Skala morötterna och riv dem till strimlor på ett rivjärn. Skär kalkonbrösten i strimlor och lägg dem i en skål.

Blanda citronsaften med soja och curry. Skala vitlöken och pressa ner i sojablandningen. Häll marinaden över köttet.

Hetta upp 2 msk olja i woken och bryn hälften av köttet på stark värme i 2 minuter. Ta upp köttet ur woken och hetta upp ytterligare 2 msk av oljan och bryn andra hälften av köttet. Lägg köttet åt sidan.

Hetta upp resten av oljan och bryn morötter och purjolök under omrörning i 5 minuter. Blanda ner köttet och krydda med peppar och socker. Bryn i 2 minuter och strö över cashewnötterna.
Visningar:
667
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kalkon recept
Helstekt kalkon..
av MrsC
över 2 månader
Ugnsbakade curr..
av Queenie
över 2 månader
Fruktig och saf
över 2 månader
Broccoligratäng
över 2 månader
Barnens bästa p
av TE72
över 2 månader
Fläskytterfilég..
över 2 månader