Kalkonbröst med apelsinsås

Kött och sås kan fördelas i portionsformar, gärna med risblandningen i samma form. Frys in och använd som lunchlåda, att tina och värma i mikrovågsugn.

Kalkon är ju dessutom magert, drygt och lätt att laga till. En lätt sås med smak av citrusfrukter passar bra till

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Kalkonbröst med apelsinsås

Ingredienser

Ca 750 g färsk kalkonbröst
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör
75 g hasselnötter

sås:
Saft och skal av 1 apelsin
saft och skal av 1 citron
3 dl stark buljong ( tärning+vatten)
2 tsk arrowrotmjöl
salt
peppar

Gör så här

Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Salta och peppra

Smält matfettet i den form som köttet ska steka i. Vänd köttet i det smälta matfettet.

Lägg köttbitarna i den ugnssäkra formen. Hacka nätterna grovt och strö över.

Sätt in köttet i ugnen i 200C ca 35 min.

Riv skalet av halva frukterna och strimla resten nålfint. Pressa saften ur frukterna till såsen.

Blanda ingredienserna till såsen. Koka upp den. Smaka av.

Servera såsen ljummen till kalkonköttet. Vildrisblandning och en sallad på endve och apelsin är fina tillbehör.
Visningar:
13848
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Apelsinsås recept
Grillad kalkonf..
av Alsing
över 2 månader
Örtbakad kalkon
över 2 månader
Anka
över 2 månader
Engelsk choklad
av tina62
över 2 månader
Lax med apelsin
över 2 månader
Laxfilé med ape
över 2 månader