Kalkonmousse med ruccola

Enkelt och mycket delikat. Den nötsmakande ruccolasalladen sätter extra piff på den lena kalkonmoussen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g rökt kalkonbröst
30 g kokt skinka
2 msk portvin eller pressad apelsinsaft
100 g kesella gourmet
3 msk mellangrädde
1 timjankvist eller 1 - 2 krm timjan
1 tsk rivet citronskal
1 krm salt
½ krm kajennpeppar
1 kruka brun ruccolasallad
1 tsk pressad citronsaft
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Gör så här

Putsa ev bort fett från kalkonköttet och skinkan och tärna det fint. Mixa köttet tillsammans med portvin/apelsinjuice och kesella i en matberedare/mixer.

Vispa grädden till hårt skum. Skölj, torka och repa av timjanbladen, hacka dem fint. Skölj citronen i ljummet vatten och riv eller skala av det yttersta citronskalet, hacka det fint. Blanda ner alltsammans i kalkon/skinkpurén. Smaka av med salt och kajennpeppar. Häll upp i en skål, täck över med plastfolie och ställ kallt i en timma.

Skölj ruccolabladen, torka och fördela dem på 4 tallrikar. Blanda citronjuice, vinäger och olivolja. Stänk dressingen över salladsbladen.

Doppa en sked i kallt vatten, forma äggliknande bollar av moussen och lägg upp på tallrikarna. Servera genast.
Visningar:
709
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.