kalkonsås

till kalkonen

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

6 dl steksky + vatten / buljongtärning
5 msk vetemjöl
3 msk rumsvarmt smör
3 dl grädde (valfri procent men kokbar)
salt
peppar
ev några droppar kinesisk soja
2 msk sherry eller madeira eller 1 msk citronsaft

Gör så här

Vispa ur skyn ur pannan med lite varmt vatten och öka ut den med buljong tills det blir ca 6 dl. Häll upp i kastrull.
Rör ihop en kula av mjölet och smöret och lägg i den i skyn/buljongen. Låt den smälta på måttlig värme under omrörning.
Häll i grädden och sjud några minuter. Smaka av med salt, peppar och sherry/madeira eller pressad citron. Ev några droppar soja för att förhöja sältan.
Visningar:
3872
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Kalkon- och äpp
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR