Kall lax- och räkpaj

Försvinnande god...
Gör den gärna nån dag innan, så den får gosa till sig.

Betyg (36 röster)
Antal personer
4-6
Kall lax- och räkpaj

Ingredienser

Botten:

200 g kavring eller grovt rågbröd
50 g smör

Fyllning:

150 g kallrökt lax, finstrimlad
200 g räkor, skalade och hackade
2 ägg, hårdkokta och hackade
2 avokado i små bitar
1 liten rödlök, finhackad
1-2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
Salt
Peppar

Gör så här

Smula brödet i en matberedare.
Smält smöret och tillsätt det i matberedaren.
Blanda.
Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt.

Blanda allt till fyllningen och bred ut den i pajskalet.
Låt stå kallt ett par timmar.

Dekorera med löjrom, citronskivor och dill.

Passar som kvällsvickning och som förrätt.
Visningar:
57281
Sparat:
2479

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Kall räkpaj..
över 2 månader
Birgits räkpaj
över 2 månader
Läcker Räkpaj
av LT
över 2 månader
Räkpaj
över 2 månader
Räkpaj med stin
av HKH
över 2 månader