Kall lax och räkpaj

En mycket uppskattad förätt , vickning eller till buffebordet.
Försvinnande god!!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

200 g kavring
50 g smör

150 g kallrökt lax finstrimmlad
200 g skalade räkor hackade
2 ägg, hårdkokta, hackade
2 st avokado, i små bitar
1 liten röd lök, finhackad
1 dl créme fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
salt
citronpeppar

100 g löjrom eller stenbitsrom)
citronskivor
dillvippor

Gör så här

Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare.
Smält smöret och blanda det med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en pajform ca. 26 cm i diameter, Gärna med löstagbar kant.
Ställ formen kallt.
Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med créme fraiche och majonäs.
Smaka av med salt och peppar.
Bred ut smeten i pajskalet. Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet.
Dekorera med löjrom (eller stenbitsrom), citronskivor och dill.
Visningar:
3714
Sparat:
87

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Kall räkpaj..
över 2 månader
Birgits räkpaj
över 2 månader
Läcker Räkpaj
av LT
över 2 månader
Räkpaj
över 2 månader