Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

En festlig rätt du gör dagen innan!

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk finstött rosmarin

marinad:
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt

äppelsås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten.

Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
Visningar:
26733
Sparat:
156

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Busenkel äppels..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader