Kall paj

Helt suveränt gott!

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin
3 msk vatten

Fyllning:
3 dl crème fraiche
2 dl tinade gröna ärtor
2 dl finhackad purjolök
2 dl citronmajonnäs
2 pkt djupfryst crabfish (2x250 g)
500 g skalade räkor
Vitlökskrydda

Garnering:
Räkor
Dill
Citronskivor
Gurkskivor

Gör så här

Paj:
Hacka ihop mjöl och margarin och blanda i vattnet. Låt stå kallt ett par timmar.

Klä en pajform med degen, nagga botten med en gaffel.

Grädda i 225º i ca 15 min, så att den får fin färg.
Låt den kallna.

Fyllning:
Blanda crème fraiche, ärter, purjolök och citronmajonnäs med den lätt tinade, skivade krabbfishen, skala räkorna, grovhacka dem och blanda i fyllningen.

Smaka av med salt och peppar och lite vitlökskrydda. Lägg fyllningen i det kalla pajskalet.

Garnera vackert med räkor, dill, citron- och gurkskivor.
Visningar:
3073
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader