Kall Skink & Gurkpaj

På förskolan brukar vi ha "Matafton"
i november då alla föräldrar bjuder
varandra och oss personal på mat,
knytkalas med andra ord.
Vid ett sådant tillfälle blev vi bjudna på denna
mycket goda paj.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Kall Skink & Gurkpaj

Ingredienser

75 g margarin
2 dl vetemjöl
2 msk filmjölk
2 dl riven ost
3 - 4 hg rökt skinka
½ gurka
2 dl creme fraiche
Italiensk salladskrydda

Gör så här

Ugn 225 grader.
Margarin mixas lätt med vetemjölet.
Tillsätt filmjölken som mixas lite till med den rivna osten.
Kläm ut degen i en pajform med mjölade fingrar.
Grädda i ugn ca 15 minuter.
Låt pajen svalna.
Blanda ihop tärnad-finhackad rökt skinka, gurka,
creme fraiche och Italiensk salldskrydda.
Fyll pajen med röran.
Strö över lite Italiensk salladskrydda.
Pajbotten kan man förbereda och frysa in.
Godast blir pajen när den fått dra länge.
Låt den stå i kylen men ta fram den en stund innan den skall
förtäras så att den inte är alltför kall och bastant.
Mycket gott!
Perfekt som sommarmat.
Buffémat.
Visningar:
10600
Sparat:
273

LIKNANDE RECEPT

Gurkpaj
över 2 månader