Kalla chokladkakor

Kalla chokladkakor

Betyg (0 röster)
Kalla chokladkakor

Ingredienser

125 g osaltat smör
3 msk ljus sirap
200 g mörk choklad av fin kvalité, delad i bitar
1 dl nötter, hela mandlar, hasselnötter eller valnötter eller blandning av alla tre
0,5 dl torkade körsbär eller tranbär
1 dl russin
7 digestivekex

Gör så här

1. Häll smör, sirap och choklad i en
ugnsfast skål. Placera skålen över
en kastrull med sjudande vatten och
smält sakta under omrörning.
2. Ta bort skålen från kastrullen och
tillsätt hela nötter, torkade körsbär
(eller tranbär) och russin.
3. Bryt kexen i centimeterstora
småbitar och lägg ner dem i skålen.
Blanda försiktigt med träslev.
4. Häll över smeten i en långpanna ca
30 x 20 cm, klädd med smörpapper,
och jämna till. Ställ in i kylen cirka 2
timmar eller tills smeten stelnat.
5. Skär i 24 bitar. Serveras kalla.
Förvaras i kylskåp i lufttät burk upp
till en vecka.

VARIATIONER:
Vuxengodis: Låt russinen ligga och
dra i 2 msk konjak i 1–2 timmar.
För barnen: Byt ut de torkade
körsbären mot mini-marshmallows.
Visningar:
5236
Sparat:
117

LIKNANDE RECEPT

Chokladkakor recept
Chokladkakor me..
av Robjoo
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader