Kalljästa vaniljsnurror

De här fantastiska, kalljästa kringlorna påminner om både wienerbröd och mjuka vaniljbullar. De är spröda och fina och smakar allra bäst helt nygräddade

Betyg (3 röster)
Antal personer
16 bitar
Kalljästa vaniljsnurror

Ingredienser

½ paket jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
½ dl strösocker
6 dl fint vetemjöl
150 g rumstempererat smör

Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt mjölk och lös upp jästen i mjölken.

Rör ner socker och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Tillsätt smöret. Arbeta ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda degen.

Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20x80 cm.

Gör fyllningen: Blanda smör, socker och vaniljsocker. Fördela fyllningen på degremsorna.

Rulla ihop var och en av remsorna. Rulla från båda långsidorna in mot mitten tills rullarna möts. Dra lite i degen och forma en kringla på en bakpappersklädd plåt. Låt kringlorna jäsa två timmar.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kringlorna med ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt vaniljsnurrorna svalna på galler.
Visningar:
8295
Sparat:
85

LIKNANDE RECEPT

Vaniljsnurror recept
Gyllengula vani..
av Liliane
över 2 månader
Kanelbullar krä
över 2 månader
Vaniljsnurror m
över 2 månader
Vaniljsnurror m
av Fin
över 2 månader