Kalops

Klassisk husmanskost. Lång koktid gör köttet mört. Servera med kokt potatis.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gram grytbitar av nötkött
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1,5 tsk salt
8 st Kryddpepparkorn
2 st lagerblad
1 st purjolök
2 st morötter

Gör så här

1. Bryn köttet i omgångar i margarinet. Lägg köttet i en stor gryta, pudra över mjölet och häll över vatten och kryddor.
2. Koka upp grytan och låt koka under lock på svag värme ca 1 timme. Rör om då och då. Tillsätt ytterligare vatten vid behov.
3. Skär morötter och purjolök i bitar och häll dem i grytan. Låt småkoka ca 20 minuter till.
Visningar:
1635
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Kalops recept
Min bästa kalop..
av Liliane
över 2 månader
Köttgryta med v
över 2 månader
Kalops a la Lei..
av tina62
över 2 månader
Kalops på fläsk..
av Roberg
över 2 månader
Kajsas kalops..
av Queenie
över 2 månader
Kalops
över 2 månader