Kalvfärsbiffar med sås a´la Sonja

Ett 20 år gammalt recept som är väl använt hos oss.
Fantastiskt gott! Såsen blir underbart god!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Kalvfärsbiffar med sås a´la Sonja

Ingredienser

600 g kalvfärs (går lika bra med nötfärs eller kycklingfärs)
4 äggulor
1 1/2 dl mellangrädde
1 dl hackad lök
1 tsk salt
Vitpeppar
1 msk potatismjöl

Sås:
1 hackad gul lök
500 g räkor med skal
1 brk konserverad hel knoppsparris a´300 g
1 tsk paprikapulver
1 dl spad från sparrisen
2 1/2 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
2 msk sherry
2 msk vetemjöl
Salt
1 krm cayennepeppar

Gör så här

Arbeta ihop smeten till biffarna, blir ca 8-10 st beroende på hur stora man vill ha dom.
Stek i smör ett par minuter på varje sida, låt eftersteka och håll dom varma.

Såsen:
Skala räkorna, spar några till dekoration. Låt sparrisen rinna av. Stek lök och paprika i smör i en gryta. Vispa i mjöl, späd med grädde, sparrisspad, creme fraiche och sherry. Krydda. Låt puttra ett par minuter, konsistensen ska vara tjock och fyllig. Ha i räkor och sparris. Gör du såsen i förväg så ha inte i räkor och sparris förrän du värmer såsen. Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och häll såsen över. Garnera med sparris och räkor.
Servera med pressad potatis eller ugnsstekta potatisklyftor smaksatta med dragon.
Visningar:
11273
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Fina kalvfärsbi
av JMAY
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
av srsoll
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
av Fin
över 2 månader
Salviakryddade
över 2 månader