Kalvfilé Oscar

Rätten har fått sitt namn efter kung Oscar II.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kalvfilé Oscar

Ingredienser

4 skivor kalvfilé á 100-125 g i 1,5 cm tjocka skivor
Smör till stekning
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar

Garnering:
3 sparrisknoppar gärna grön
4 hummerstjärtar
4 msk bearnaisesås

Gör så här

Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta.

Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg.

Krydda köttet med salt och peppar. Värm sparrisen i sitt spad i en kastrull. Gör iordning bearnisesåsen.

Lägg upp på tallrik garnera med sparris, hummer och bearnaisesåsen.
Visningar:
16330
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Spenat och feta..
över 2 månader
Festlig oxfilé ..
av UllaC
över 2 månader
Grekisk sås
över 2 månader
Älgfilé med bac
av UllaC
över 2 månader
Supergod nudels..
över 2 månader
Kung Oscars läc
över 2 månader