Kalvjärpar med potatispuré och rårörda lingon

Järpar på kalvfärs med råröda lingon slinker ner hos de flesta i familjen. Passa på att göra många och frys in!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kalvfärs
1 ägg
1 msk lökpulver
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
400 g potatis
Smör (går att utesluta)
Salt
Vitpeppar
1 msk fransk senap
1 tsk torkad dragon
1 pkt frysta haricots verts
2 dl lingon
2 msk strösocker
1 msk épice riche (fyra kryddor)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blötlägg ströbrödet i grädden och mjölken och låt svälla.

Blanda ägget i färsen och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom potatis, 1 dl mjölk, smör och ½ dl grädde. Salta och peppra efter smak.

Forma färsen med matsked och lägg på en plåt. Baka i ugn på 175 grader i 15 minuter.

Potatspuré: Koka potatisen och pressa den med en purépress.

Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen. Tillsätt eventuellt grädde och smör. Salta och peppra.

Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten.

Rårörda lingon: Rensa och skölj bären. Låt dem rinna av ordentligt. Lägg bären i en bunke med sockret och krossa dem med en kraftig ballongvisp. Rör tills sockret har smält och tillsätt eventuellt krydda.

Servera kalvjärparna tillsammans med potatispuré, rårörda lingon och bönor.
Visningar:
1967
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kalvjärpar recept
Kalvjärpar med ..
av victea
över 2 månader
Örtstekt lammfi..
av ros
över 2 månader
Svampfyllda kal
av Jessika
över 2 månader
Ostfyllda kalvf
av Gnagett
över 2 månader
Mina kalvjärpar
över 2 månader