Kalvlever med bacon och kapris

Gott

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12 tunna skivor färsk kalvlever
8 skivor bacon
2 msk kapris
25 g smör
Salt
Peppar
Vetemjöl
1 liten knippa persilja

Gör så här

Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper. Salta och peppra leverskivorna och klappa dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta.

Klicka ned lite smör i stekpannan och stek leverskivorna på medelgod värme. Fräs kaprisen hastigt i det fett som återstår efter stekningen av levern.

Portionera 3 skivor lever med 2 skivor bacon samt lite kapris per portion. Strö över den hackade persiljan och servera.
Visningar:
1055
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader