Kanelbullar

Kanelbullar

Betyg (0 röster)
Antal personer
45 st

Ingredienser

Deg:
15 dl vetemjöl, 900 g
1 dl vit baksirap eller socker
3/4 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst för söta degar, 50 g
5 dl mjölk
1 ägg till pensling
Pärlsocker till garnering
Bullformar

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 msk mald kanel

Gör så här

Häll upp det mesta av mjölet i en bakbunke, spara en deciliter till utbakningen.

Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula jästen över, alternativt lös den först i det fingervarma mjölken.

Värm lite av mjölken och blanda med resterande kall mjölk till max 37 grader.

Häll mjölken i bakskålen och arbeta tills degen börjar släppa kanterna på skålen. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk.

Rör ihop socker, kanel och smör till fyllningen. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna. Låt jäsa i cirka 30 minuter

Vispa upp ägg och pensla detta på bullarna strö sedan på pärlsocker. Grädda bullarna i 225 grader i 8 -10 minuter.
Visningar:
1145
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader