Kanelbullar

GI-recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

Ca 1 kg siktat dinkelmjöl
100 g jäst (2 paket)
5 dl mjölk
250 g smör
1 msk stötta kardemummakärnor
Sötningsmedel motsvarande 2 dl (150 g) socker (läs på förpackningen)
½ tsk salt

Fyllning:
75 g smör
Sötningsmedel motsvarande 1 dl (75 g) socker (läs på förpackningen)
3 msk kanel
Ägg till pensling
Hackade nötter eller mandelflarn att strö över bullarna

Du behöver också:
25 bullformar

Gör så här

Lägg fram smöret och låt det bli rumstempererat. Värm mjölken till 37 grader. Blanda samman 0,5 dl sötningsmedel och 1/4 av mjölet. Rör ut jästen i lite av mjölken, spä med resten av mjölken och blanda ner mjölblandningen till en fördeg. Låt den vila i 30 minuter. Ställ under tiden 25 bullformar på en plåt.

Blanda samman resten av mjölet, kardemumma, sötningsmedel och salt. Rör ner mjölblandning och smör i fördegen. Blanda samman till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 0,5 cm tjock. Stryk på tunt med smör, strö på sötningsmedel och kanel. Rulla ihop plattan och skär rullen i 25 bitar och lägg i bullformarna.

Värm ugnen till 250 grader medan bullarna jäser under bakduk ca 40 minuter. Vispa upp ägget i en kopp och pensla bullarna med äggvispet. Strö på hackade nötter eller mandelflarn och grädda i 7-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Visningar:
1520
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader