Kanelbullar

Om jag bara fick välja en fika att fika i resten av mitt liv, så skulle det bli kanelbulle!!

Betyg (10 röster)
Antal personer
40 st
Kanelbullar

Ingredienser

50 g jäst
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
1 ½ tsk stött kardemumma
Ca: 14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
3/4 dl socker
1 msk mald kanel

Garnering och pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här

Ugn: 225°

Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.

Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa till dubbel storlek under duk, ca 30 minuter.

Rör under tiden samman matfett, socker och kanel till fyllningen.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en ca 30x45 cm stor degplatta.

Bred fyllningen över halva degplattan och vik den andra halvan över. Skär degplattan i ca 2 cm breda bitar. Vrid degremsorna till lösa "knutar".

Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter eller tills bullarna har fin färg och är genomgräddade. Låt kallna på galler under duk.
Visningar:
5910
Sparat:
152

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader