Kanelbullar

Nybakad kanelbulle och ett glas iskall mjölk är en njutning. Inte fel till en kopp kaffe heller.

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 st

Ingredienser

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 ½ dl socker
1 krm hjorthornssalt
13 dl - 15 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör
2 msk socker, drygt
1 ½ msk mald kanel

Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
1 ½ dl pärlsocker

Gör så här

Deg:
Smula ner jästen i en liten skål och strö över saltet. Låt stå. Smält matfett och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Häll ner jästen i degvätskan.

Blanda 10 dl mjöl, socker och hjorthornssalt i degskålen. Häll ner degvätskan med jästen i mjölblandningen. Arbeta degen i degskålen och tillsätt mer mjöl så att degen blir slät och smidig och släpper kanten.

Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 min. OBS! EJ I DRAG.

Häll ut degen på bakbordet och kavla ut en rektangel ca 3-4 mm tjock. Bred ut smöret till fyllningen och strö socker och kanel över ytan. Vik degen i tre delar.

Skär 3 cm breda remsor av degen. Dela varje remsa på hälften men ej fullt ut. Drag ut och snurra de båda ändarna åt var sitt håll. Knyt ihop till en snäcka och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt bullarna jäsa övertäckta i rumstemperatur (ej i drag. Värm ugnen till 250 grader. Pensla bullarna med ägg och strö pärlsocker på dem. Grädda ca 8-10 min.
Visningar:
1192
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader