Kanelbullar

Så himla goda, och man kan variera fyllningen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca: 50 st
Kanelbullar

Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (röd för söta degar)
½ tsk salt
1 dl strösocker eller vitsirap
1½ tsk kardemummakärnor , stötta
14 - 15 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
3 msk kanel , malen

Garnering:
Pärlsocker och / eller hackade hasselnötter

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Ugn:
250 grader

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37grader.

Smula ner jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.

Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca: 30 minuter.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Tips:
Man kan variera fyllningen med 125g mandelmassa.
Visningar:
4677
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader