Kanelgifflar

Gifflar med kanel och vanilj, smakar godast nygräddade.

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

75 gram margarin
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
1 krm salt
0,5 dl socker
1 tsk kardemumma
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 gram smör
2 msk socker
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pensling:
1 st ägg

Gör så här

1. Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till fingervarmt.
2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen smälter.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Blanda ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till tunna runda kakor. Dela varje kaka tvärsöver till 6 trekanter.
6. Lägg en klick av fyllningen på den breda delen av trekanterna. Rulla ihop och vänd gifflarna så att spetsen ligger nederst. Böj till dem lite. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Visningar:
3604
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR