Kanelkaka

Mjuk kaka med julsmak

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

75 g smör eller margarin
3/4 dl vatten
3 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel

Gör så här

smält smöret eller margarinet och tillsätt vattnet
vispa ägg och socker vitt och pösigt
blanda vetemjöl och bakpulver,och kanel tillsätt detta till äggsocker blandningen koka upp smör-vattenblandningen och häll detta hett i smeten
häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter och grädda kakan i 175 grader i 40-45 minuter
Visningar:
696
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kanelkaka recept
Glutenfri kanel..
av lennali
över 2 månader
Älskade småkako..
över 2 månader
Italienska Kane
av Luuma
över 2 månader
Äppelkanelkaka
över 2 månader
Kanelkakor
över 2 månader