Kanelkaka

Kanelkaka

Betyg (2 röster)
Kanelkaka

Ingredienser

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
3 dl gräddfil

Fyllning:
1 dl strösocker
1 tsk kanel, blandas

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker krämigt. Rör i äggen. Rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen.

Smörj och bröa en 1 ½ l kakform med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten. Strö hälften av kanelsockret över smeten. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelsockret. Grädda ca 1 tim.
Visningar:
3868
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Kanelkaka recept
Glutenfri kanel..
av lennali
över 2 månader
Älskade småkako..
över 2 månader
Italienska Kane
av Luuma
över 2 månader
Äppelkanelkaka
över 2 månader
Kanelkakor
över 2 månader