Kanelkrokar

Egentligen är de inte krokar alls, för det orkar man inte. Men det är fortfarande mina favoritjulkakor!

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

Degen:
125 g smör / margarin
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
½ -1 dl strösocker
Lite grädde eller vatten

Att rulla i:
Kanel
socker

Gör så här

Blanda smöret, mjölet, vaniljsockret och strösockret till en grynig massa. Ha sedan i vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt degen bli kall i kylskåp ca: 1 timme.

Rulla degen i hasselnötsstora bollar, eller lite större, man ska kunna trycka till dem med en gaffel. Blanda ca ½ dl strösocker med 1 ½ msk kanel i en tallrik eller dylikt och rulla degbollarna i det, så att de blir genomtäckta.

Ta sedan en gaffel och tryck till så att det blir ett fint mönster. Grädda kakorna i 200 grader i ca 12 minuter.
Visningar:
1076
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.