Kanelmarängsnittar

Detta är små godbitar som smälter i munnen. Den spröda mördegsbottnen tillsammans med den lite sega kanelmarängen är en riktig höjdare.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

Botten:
125 g smör
1 dl strösocker
3 dl extra fint mjöl
1 ägg

Kanelmaräng:
1 äggvita
½ dl strösocker
2 tsk kanel
1 dl finhackad mandel

Gör så här

Arbeta ihop smör, socker, mjöl och ägg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Överarbeta inte degen, den ska precis hänga ihop.

Stjälp upp degen på ett bakbord och forma två rullar, ca 2-3 cm i diameter.

Linda in degrullarna i plastfolie och låt vila 20 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.

Platta ut degrullarna på ett bakplåtspapper, de ska vara ca 4 mm tjocka.

Gör kanelmarängen. Vispa äggvitan till ett fast skum, tillsätt socker medan du fortsätter att vispa. Rör ner kanel och nästan all mandel, spara 2 msk.

Bred ut fyllningen på deglängderna och strö sedan över den resteranden mandeln.

Grädda längderna 15-20 minuter. Skär dem i små sneda kakor när de fortfarande är varma och låt kakorna svalna medan de ligger kvar på plåten.

Älskar du choklad kan du använda kakao istället för kanel. Byt då ut kanelen mot 1-2 msk kakao efter smak. Kakan kan även bakas ut i en bakform, ca 20x20 cm. Följ för övrigt grundreceptet.
Visningar:
983
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.