Kaneltårta

en god tårta till efterrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 tårta

Ingredienser

100 g smör eller margarin
ca 1 dl strösocker (ca 150 gr)
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl (90 gr)
1 nypa hjorthornssalt
2 tsk kanel
fyllning:
4-5 dl vispgrädde
blockchoklad
valnötter

Gör så här

Rör matfett och socker ljust och poröst.
Tillsätt ägget.
Rör kraftigt.
Blanda mjöl, hjorthornssalt och kanel.
Blanda försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
Bred ut lite av smeten i en smord stekpanna. Grädda i ugn vid 225 grader i ca 6 min, gör likadant med resten av smeten. Det räcker till 5-6 bottnar.
Låt bottnarna svalna.
Stjälp upp dem försiktigt ,de är mycket sköra.
Vispa grädden.
Smält blockchokladen.
Lägg samman bottnarna med grädden emellan strax före servering.
Bred ett lager choklad överst.
Garnera med valnötskärnor.
Kan även serveras till kaffetåren
Visningar:
1404
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kaneltårta recept
Äppel- och kane..
över 2 månader
Kaneltårta
över 2 månader
Frusen mandel-
av intill
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR