Kantarellbiffar

Höst goda biffar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kantarellbiffar

Ingredienser

200 g färska kantareller
100 g bacon i tärningar
1 liten gul lök
500 g köttfärs
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås:
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk chilisås
1-2 msk sherry
1/2 köttbuljongtärning
Salt
Peppar

Rostade rotfrukter:
800 g potatis och rotfrukter, t ex morötter, palsternacka och rotselleri

Gör så här

Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp, lök och bacon i lite matfett tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt röran svalna.
Smula ner brödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
Tillsätt färsen, ägg, salt, peppar och svampröran. Arbeta det till en smidig smet.
Forma åtta biffar och stek dem gyllene i lite matfett, ca 3-4 minuter per sida.

Häll grädden i en liten kastrull och tillsätt alla ingredienserna till såsen. Låt den koka upp och småputtra några minuter. Smaka av.
Garnera biffarna med några stekta kantareller, färska lingon och oregano eller timjan. Bjud rostade rotfrukter till.

Rostade rotfrukter: Skala rotfrukterna. Skär potatis och rotfrukter i klyftor. Lägg dem i en smord eldfast långpanna. Ringla över lite olivolja och strö över 1 tsk salt. Rör om så att allt blir glansigt. Ställ formen mitt i ugnen och rosta rotfrukterna ca 30-40 minuter.
Visningar:
1685
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Kantarellbiffar recept
Kantarellbiffar..
över 2 månader
Kantarellbiff m
över 2 månader