Kantarellfrestelse

Salladslöken har en mild och fin smak och passar därför ibland bättre än vanlig lök.

Går att förberedas på plåt. Gratineras då strax innan serveringen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Kantarellfrestelse

Ingredienser

4-6 skivor vitt bröd (tex av italiensk typ)
ca 250 g kantareller eller 1 burk ca 200g
1 bunt salladslök
1 liten burk svarta oliver ca 200g
2 msk olja
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven ost (väl lagrad)

Gör så här

Börja med at rosta bröden, eller stek dem på båda sidor i bara en aning olja i en stekpanna. Lägg sedan upp dem på plåt eller en liten ugnspanna.

Skölj och strimla löken fint. Dela oliverna.

Värm oljan i stekpannan. Fräs svampen några min. Tillsätt lök och oliver och låt detta fräsa ett tag till. Salta och peppra

Fördela svampröran över brödskivorna. Strö på riven ost.

Gratinera i ugnen i 225C, 5-10 min, eller tills osten har smält ner och smörgåsarna fått vacker färg.

Servera kantarellfrestelserna varma tillsammans med en sallad.
Visningar:
3998
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.